החשיבות הרבה לביצוע בדק בית טרם הכניסה לדירה

רכישת דירה היא אחד הפרויקטים הגדולים והמשמעותיים של כל אדם. מדובר בנכס שעלותו היא מאד גבוהה. התהליך עצמו גורר אין ספור התרוצצויות עד שמוצאים את הדירה המתאימה, משא ומתן, עורכי דין, חתימת חוזה עם הקבלן, משכנתה ועוד. 

השאלה המרכזית היא אם הדירה ראויה למגורים? אם הכול תקין בה ואם אין בה ליקויים הקשורים לבנייה, לבטיחות למערכת החשמל, האינסטלציה ועוד. בדק בית בוחנים נושאים אלו ואחרים מכל היבטיהם באופן מעמיק ויסודי ביותר.

מהות הבדיקות ההנדסיות של בדק בית 

כל מבנה נבנה מפעולות בנייה רבות שבוצעו בו, החל ביציקות בטון, בניית השלד, טיח, התקנת צנרת מים וביוב, חיווט של חוטי חשמל בהתאם לתוכניות החשמל ועוד. כל אחד מקבלני המשנה שהועסק בפרויקט היה אמור לבצע את עבודותיו בדיוק בהתאם להנחיות תוך שימוש בחומרי בניה שנרשמו בכתב הכמויות שעומדים בתקן הישראלי. 

המטרה של המהנדסים של בדק בית היא לוודא שאכן כל העבודות נעשו כראוי ושאפשר להיכנס ולגור בדירה ללא כל חשש ויש לכך חשיבות רבה. 

בדק בית
קרדיט תמונה: אתר סאגה בדק בית

ליקויים בדירת קבלן 

הדירה החדשה נראית יפהפייה, אך יש לבדוק את כל רבדיה. בשנים האחרונות כמות הליקויים המתגלים בדירות חדשות שקבלנים סיימו לבנות הן מאד גדולות. חלק מהליקויים הם אקוטיים כמו מעקה שאינו בטיחותי במרפסת ואדם עלול חלילה ליפול, אריחים שמחפים את הקירות החיצוניים שלא הודבקו כראוי ולכן עלולים ליפול על העוברים והשבים, צנרת מים שלא נסגרה במיקומים שונים לאורך הקו ולכן המים אינם מסוגלים לנוע קדימה ועוד. 

אופן בדיקת מצב הדירה החדשה 

מהנדס המגיע לדירה החדשה בודק כל סנטימטר בה. את הקירות כדי לוודא שהם ישרים פלס, דרך אריחי הרצפה כדי לראות אם הם שלמים, הודבקו כראוי, גודלם של הרווחים ואופן מריחת הרובה. כמו כן נבדקת הצנרת באמצעות מכשור חדשני הבוחן את מצב הצנרת מאחורי הקירות ומתחת לאריחים כדי לוודא שהצנרת פתוחה למעבר מים, שאין חלקים שלא נסגרו כראוי העלולים לגרום לדליפת מים וליצור רטיבות על הקירות והאריחים.

מערך החשמל נבדק בצורה קפדנית מאד כדי לוודא שהוא תואם את התוכניות אם מדובר בשעון חד פאזי או תלת פאזי והתאמת כל המערך לדרישה של טופס האכלוס, בטיחותה של המרפסת כולל המעקה והזכוכיות הממוקמות בכל המעטפת של המרפסת. 

כמו כן, נבדקים כל העמודים והקונסטרוקציה ברחבי הבית, עמידותם של היסודות ואופן בנייתם על פי דרישות מהנדס המבנה.

דוח מפורט של הליקויים 

בתום הבדיקה המקיפה מכין המהנדס דוח מפורט של כל הליקויים. ליד כל ליקוי רשום מידת החומרה שלו, אם יש צורך לתקן זאת באופן מידי או בשלב מאוחר יותר.

על הקבלן לתקן כל פגם היוצר בעיה בטיחותית באופן מידי והדיירים לא יוכלו להתגורר בדירה כיוון שמדובר בסכנה חמורה עד שהנושא יוסדר. ליקויים שאינם דחופים, הקבלן יכול לתקן בתיאום עם הדיירים במהלך שנת האחריות. 

בתום מהלך התיקונים, המהנדס של בדק בית יגיע לבדיקה חוזרת כדי לאשר אם הליקויים תוקנו כהלכה או לא, כדי שלא יוצר מצב שהנושא לא טופל כראוי.