לבנות לפי התקנות עם אישור כיבוי אש

בישראל אין חוכמות – אם בונים, אז רק לפי התקנים. המדינה קטנה, והחוק חזק ומיושם בשטח, ולרוב מי שמנסה לעגל פינות, נתקל במחסומים ובפיקוח הדוק, וטוב שכך. אם יש משהו שחשוב מאוד להקפיד עליו, זה איכות הבניה שלנו. התקנות המחמירות לא סתם צצו להן ביום בהיר אחד, והן נועדו למטרה ברורה – שהמבנים בהם אנו גרים, עובדים ושוהים יהיו בטוחים עבורנו.

אישור כיבוי אש הוא אישור בסיסי וחיוני לכל מבנה, והסיבות לכך ברורות מאליהן. האש מסוכנת לא רק למבנה, אלא גם לנו, בני האדם. בניין שאינו עומד בתקן מסכן חיים – פשוטו כמשמעו, ואף קבלן לא רוצה להיות אחראי לשריפה, לע על המצפון שלו, ולא על הרקורד המקצועי שלו.

מה האישור דורש מאיתנו?

בסופו של דבר, קבלת אישור זה דורשת עמידה ברשימה של סטנדרטים שהחוק מציב, לפי תקנות ברורות למדי. 

  • תכנון מקצועי של יועץ בטיחות אש – איש מקצוע שתכלית עבודתו היא סקירת המבנה והתוכניות, ויצירת התוכנית החיונית לפי הסטנדרטים שהוא עצמו מכיר מתוקף תפקידו.
  • בניה לפי התוכנית שאושרה – כאשר התוכנית של יועץ בטיחות האש, לצד שאר תוכניות המבנה, הוגשו לוועדת הבניה המקומית ואושרו, הרי שהפרויקט יכול לצאת לפועל ולהיבנות.
  • אישור סופי כחלק מקבלת טופס 4 לבניין – מערכת כיבוי האש חייבת לעבור ביקורת ואישור על ידי איש מקצוע חיצוני הבוחן את תקינות מערך האש של המבנה.

ומה לגבי אישור לעסק?

אישור כיבוי אש לעסק אינו זהה לאישור במהלך הבניה או בטופס 4. עסק פיזי, חנות, מסעדה, מכון כושר, או כל עסק פעיל אחר, חייב לעמוד בתקנות כיבוי האש למען ביטחון העובדים והלקוחות במקום. בעוד שהמבנה עצמו חייב לעמוד בתקנים עוד לפני כן דרך קבלן בניין, הרי שהעסק עצמו כעסק פעיל צריך לעבור התאמות בהתאם לאופי העסק, גודלו, וכיו"ב.

דין מסעדה, בה מטבח פעיל עם אש חשופה, אינו כדין חנות טלפונים סלולריים או בית קפה שמגיש רק מאפים מוכנים וקפה ממכונה. המיקום, הגודל, כמות האנשים המותרת במקום, ועוד פרטים רבים קובעים את הדין לגבי העסק שלכם.